fbpx

Destilerija Nenadović: Porodična tradicija proizvodnje vrhunskih rakija

Destilerija Nenadović, porodični posao smešten u slikovitom selu Krnule – Vladimirci, osnovana je 2. oktobra 2018. godine. Glavna svrha osnivanja bila je da se njihovo domaće voće pretvori u rakiju najvišeg kvaliteta, prateći tradiciju zanatske proizvodnje.

Sa vekovima stare porodične tradicije pravljenja rakije putem dvostruke destilacije u bakarnim kazanima, ova destilerija godišnje proizvodi više od 10.000 litara voćnih rakija vrhunskog kvaliteta.

Prostirući se na preko šest hektara Nenadovićevih poseda, prelepi voćnjak krasi pejzaž. Ovde se vrhunski plodovi pažljivo beru, a nakon odgovarajućeg mlevenja i fermentacije, nastaje izvanredna paleta rakija, uključujući šljivu, kajsiju, jabuku, dunju i krušku Vilijamovu.

U proizvodnji rakije, Destilerija Nenadović posvećuje se održavanju strogih standarda. Evo ključnih faktora na koje obraćaju pažnju:

  1. Besprekorna Higijena Opreme i Proizvodnog Prostora: Destilerija stavlja veliki naglasak na održavanje besprekornog okruženja kako bi se obezbedilo da je oprema i prostor za proizvodnju temeljito dezinfikovan.
  2. Upotreba Prvoklasnog Ručno Branog Zrelog Voća: Samo najfiniji, u potpunosti zreli plodovi koriste se u procesu proizvodnje, garantujući najviši kvalitet i ukus u njihovim rakijama.
  3. Mlevenje i Pasiranje Voća: Pre fermentacije, voće se temeljno melje i pasira, ekstraktujući maksimalnu aromu i esencu iz svakog voća.
  4. Fermentacija sa Odabranim Kvascima i Enzimima: Kako bi poboljšali proces fermentacije, destilerija koristi pažljivo odabrane kvasce i enzime, koji igraju ključnu ulogu u razvoju jedinstvenog karaktera njihovih rakija.
  5. Dvostruka Destilacija sa Odbacivanjem Prvog i Poslednjeg Dela Destilata: Dvostruka destilacija je zaštitni znak procesa destilerije. Odbacuju početne i krajnje delove svake destilacije, osiguravajući da se prikupi samo čisto srce destilata.
  6. Sazrevanje i Čuvanje u Inoks Bačvama i Hrastovim Buradima: Rakija se ostavlja da sazreva u inoks bačvama i hrastovim buradima. Ovaj temeljit proces unosi jedinstvene ukuse i arome u krajnji proizvod.

Predanost Destilerije Nenadović kvalitetu i tradiciji, od voćnjaka do metoda destilacije, obezbeđuje da svaka boca rakije koju proizvode bude svedočanstvo bogate srpske baštine voćnih rakija. Njihova posvećenost očuvanju porodičnih tradicija i stvaranju vrhunske rakije čini ih pravim draguljem u svetu zanatskih alkoholnih pića. Ako želite da uživate u esenciji srpske voćarske kulture, Destilerija Nenadović je pravo mesto, gde se tradicija sreće sa inovacijom kako bi se stvorio izuzetan duh.