fbpx

Hotel Junior

Hotel Junior, smešten na prelepim padinama Kopaonika, ponosno neguje tradiciju gostoprimstva već 33 godine. Njegovi verni gosti se iznova vraćaju, birajući ga kao svoju destinaciju za zimovanje, letovanje ili vikend predah.  Osnovan 1990. godine sa jasnom idejom da bude omladinski centar, Hotel Junior i danas nosi tu istu energiju i duh.

Sve sezone, svi profili gostiju

Hotel Junior je kompleks koji se prilagođava svim sezonama i različitim profilima gostiju. Tokom zime, porodice i individualci mogu uživati u privatnoj ski stazi, snowtubingu i sankalištu. Leti, sportsko-rekreativni turizam dolazi do izražaja, sa teretanom, bazenom i teniskim terenima. Međusezone su rezervisane za dečiji ili poslovni turizam, uključujući tim bildinge, seminare i kongrese.

Ljubaznost i posebno iskustvo

U radu sa gostima, Hotel Junior stavlja naglasak na ljubaznost i gostoprimstvo. Svaki gost se doživljava kao individua, a trude se da svako iskustvo bude posebno. Dobra komunikacija i informisanost zaposlenih o objektu su ključni, a kolegijalnost među timom doprinosi jedinstvenom doživljaju koji moderni turista očekuje.

Prvi dan na poslu nije bauk

Kada novi zaposleni stigne u Hotel Junior, dočekuje ga topla dobrodošlica i pažljivo osmišljen proces orijentacije. 

  1. Dobrodošlica i upoznavanje: Novi kolega se susreće sa svojim mentorom ili nadređenim. Ovaj iskusni član tima će ga upoznati sa osnovnim informacijama o hotelu, njegovoj lokaciji i specifičnostima poslovanja. Takođe, novozaposleni će se upoznati sa kolegama i drugim članovima tima.

  2. Orijentacija: Mentor će provesti novog zaposlenog kroz sve delove hotela. To uključuje obilazak recepcije, restorana, konferencijskih sala, teretane, bazena i drugih prostora. Novi zaposleni će naučiti gde se nalaze važni resursi i kako se kreću unutar objekta.

  3. Pravila i procedure: Mentor će detaljno objasniti pravila i procedure hotela. To uključuje bezbednosne smernice, protokole za komunikaciju sa gostima, radno vreme, oblačenje i druge važne informacije. Novi zaposleni će takođe dobiti pristup svim relevantnim dokumentima.

  4. Upoznavanje sa timom: Novi kolega će imati priliku da se upozna sa ostalim članovima tima. Ovo je važno za izgradnju pozitivnih odnosa i saradnje.

  5. Pomoć na svakom koraku: Bez obzira na izazove, novozaposleni može očekivati pomoć i podršku od svih kolega. Hotel Junior neguje kolegijalnost i timski duh.

Hotel Junior je mesto gde se svaki novi član tima brzo prilagodi i oseća kao deo porodice.