fbpx

Dom za smeštaj starih osoba na Zvezdari: Mesto brige i podrške

Prestižni dom sa dugom istorijom

Dom za smeštaj starih osoba na Zvezdari, koji je započeo sa radom 14. decembra 2004. godine, nosi titulu prestižnog mesta brige i podrške za starije i bolesne osobe u ovom kraju. Ova ustanova je posvećena isključivo nezi i pomoći u ispunjavanju osnovnih životnih potreba svojih korisnika, a njen naglasak na poverenju, kvalitetu usluge i posebnom pristupu prema korisnicima je ono što je izdvaja kao lidera u oblasti staračke nege.

Savremena lokacija za dugovečnost

Nalazi se na izvanrednoj lokaciji, u ulici Svetog Nikole broj 43 (ranije poznatoj kao Baja Sekulića), koja se smatra srcem Zvezdare i ima neposrednu blizinu „Gradske bolnice“. Ova blizina je od izuzetnog značaja jer omogućava brz i efikasan pristup medicinskoj pomoći u slučaju hitnih situacija.

Dvorište za opuštanje i rekreaciju

Dvorište ovog doma postaje prava oaza u prolećnom i letnjem periodu, pružajući korisnicima priliku za šetnje i opuštanje na otvorenom, što pozitivno utiče na njihovu fizičku i mentalnu dobrobit.

Stručna medicinska briga bez pauze

Ono što izdvaja ovaj dom je saradnja sa službom Hitne pomoći, čiji tim lekara dežura 24 sata dnevno. Ovaj tim pruža kompletnu negu i medicinski nadzor za sve korisnike, bez obzira na njihovu pokretljivost ili zdravstvene potrebe. Domaćini takođe pružaju posebnu pažnju i negu dementnim osobama, uključujući one sa Alzheimerovom bolešću, kako bi im omogućili što kvalitetniji život.

Profesionalni tim sa srce na dlanu

Tim stručnjaka u domu sastoji se od 2 negovateljice, glavne sestre i medicinske sestre, svi sa bogatim iskustvom u oblasti nege starih osoba. Njihova predanost i briga osiguravaju da svaki korisnik dobija personalizovanu negu i podršku.

Uravnotežena ishrana za zdravlje i vitalnost

Ishrana je ključna za zdravlje starijih osoba, i zato se obroci pripremaju u samom domu svakog dana. Svaki obrok je prilagođen individualnim potrebama korisnika, obezbeđujući tako uravnoteženu ishranu sa tri glavna obroka i dve užine.

Vaše zadovoljstvo je najbolja preporuka

Dom za smeštaj starih osoba na Zvezdari nije samo ustanova, već porodično okruženje gde se briga, podrška i sigurnost starijih osoba stavljaju na prvo mesto. Njihova filozofija je da je zadovoljstvo korisnika najbolja preporuka, a njihov posvećeni tim nastoji opravdati to poverenje svakog dana.