fbpx

7 načina da istaknete ugostiteljski objekat i privučete goste

Ugostiteljska industrija je veoma konkurentna, i kako biste istakli svoj ugostiteljski objekat u moru ponude, važno je koristiti kreativne strategije promocije koje će privući pažnju potencijalnih gostiju. Umesto tradicionalnih marketinških taktika, razmotrite neke neobične načine da istaknete svoj objekat i privučete interesovanje publike. U ovom blogu istražujemo nekoliko ideja za promociju ugostiteljskog objekta koje će vas izdvojiti iz mase.

1. Tematski događaji i specijalne večeri: 

Organizujte tematske događaje ili specijalne večeri koje će privući pažnju gostiju. To može biti veče sa živom muzikom, tematska večera sa specijalnim jelima ili posebna degustacija vina. Ovakvi događaji pružaju jedinstveno iskustvo gostima i mogu izazvati veliko interesovanje.

2. Partnerstva sa lokalnim umetnicima ili organizacijama: 

Sarađujte sa lokalnim umetnicima, muzičarima ili organizacijama kako biste kreirali zajedničke događaje ili promocije. Na primer, možete organizovati izložbu lokalnih umetnika u prostoru vašeg objekta ili podržati dobrotvorne akcije u saradnji sa nekom lokalnom organizacijom. Ovo ne samo da će vam pomoći da privučete pažnju, već će vam i omogućiti da podržite lokalnu zajednicu.

3. Nagrađivanje vernih gostiju:

Kreirajte program lojalnosti koji nudi posebne pogodnosti za redovne goste, kao što su besplatne promocije, ekskluzivni popusti ili pristup posebnim događajima. Ovo će podsticati povratne posete, ali preporuke.

4. Interaktivni sadržaj na društvenim mrežama:

Koristite društvene mreže kao platformu za interakciju sa gostima. Objavljivanje kreativnog i interaktivnog sadržaja, poput kvizova, takmičenja ili fotografija gostiju, može podstaći interakciju, angažman i širenje vašeg brenda.

5. Unikatan enterijer i vizuelni identitet:

Kreirajte unikatan enterijer i vizuelni identitet koji će se istaknuti i biti prepoznatljivi. Obratite pažnju na dizajn prostora, boje, logo i ambijent koji će privući goste. Fotogenični elementi mogu biti odličan način da vaš objekat postane popularan na društvenim mrežama.

6. Saradnja sa influenserima:

Identifikujte influensere u ugostiteljskoj industriji ili relevantnim oblastima i sarađujte sa njima. Pozovite ih da posete vaš objekat i prenesu svoje iskustvo kroz svoje kanale i platforme. Ovo će vam pomoći da proširite vidljivost i privučete nove goste.

7. Dostava hrane i online prisutnost:

Obezbedite online prisutnost i dostavu hrane kako biste proširili svoj doseg. Kreirajte privlačan i user-friendly veb sajt sa detaljnim jelovnikom i opcijom online poručivanja. Iskoristite platforme za dostavu hrane i digitalne marketing kampanje kako biste privukli publiku koja preferira dostavu ili online naručivanje.

Kada je u pitanju promovisanje ugostiteljskog objekta, ključno je biti kreativan i istaći se iz mase. Isprobajte neke od ovih ideja i prilagodite ih svojim potrebama i ciljnoj publici. Zapamtite, privlačenje pažnje i stvaranje dugotrajnih veza sa gostima zahteva doslednost, kvalitet i inovativnost u svakom segmentu poslovanja.